locale psd
locale sus

Botosaneanul internat la Iasi in urma exploziei din blocul de pe strada Primaverii este in stare critica

0 570

Starea botoşăneanului internat la Iaşi cu arsuri pe aproape jumătate de corp se menţine deosebit de gravă. Gheorghe Foceag, bărbatul în vârstă de 70 de ani rănit în urma exploziei dintr-un apartament din Botoşani, este internat în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în stare critică.

Potrivit apropiaţilor pacientului, medicii le-au spus joi că bărbatul este menţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. „Starea este mai gravă decât zilele trecute. Ni s-a transmis că este menţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor“, a precizat Dana Zamfir, fiica bărbatului. Botoşăneanul era monitorizat la ora redactării acestei ştiri în secţia ATI a clinicii de chirurgie plastică. Bolnavul a ajuns la Iaşi în urmă cu o săptămână, cu arsuri de gradul II – III pe aproximativ 50% suprafaţă corporală. Bărbatul are arsuri pe picioare, mâini, abdomen, piept. Medicii au precizat că victima prezintă arsuri şi ale căilor aeriene. Pacientul a fost sedat încă de la momentul transferului cu elicopterul SMURD de la Botoşani la Iaşi. Foceag a fost intubat şi ventilat mecanic pe tot parcursul spitalizării în cele două spitale din Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Botoşani, medicii au solicitat transferul pacientului într-o clinică corespunzătoare încă de la sosirea acestuia, în stare gravă, în unitatea medicală. Centrele din ţară în care se îngrijesc „mari arşi“ au transmis însă că nu pot prelua victima pentru că nu au locuri libere. Prin urmare, sâmbătă, 16 septembrie, victima a fost transferată la Iaşi. Botoşăneanul a fost rănit grav în urma unei explozii în propriului apartament care a avut loc vinerea trecută.

sursa ziarul de iasi.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata