Botoşănean trimis în judecată pentru dare de mită. Era băut și drogat la volan

0 309

Botoşănean trimis în judecată pentru dare de mită și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările într-un dosar penal în care, la data de 04.10.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar, a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

În fapt, la data de 03.09.2023, în jurul orelor 03:00, ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către un echipaj de poliție din cadrul IPJ Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Joldești, comuna Vorona, județul Botoșani, au depistat și oprit un conducător auto pentru faptul că a depășit viteza de deplasare pentru acel sector de drum, respectiv a fost surprins circulând cu viteza de 110 km/h în localitate. Fiind testat cu aparatul etilotest, acestuia i s-a stabilit o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto în vârstă de 24 de ani le-a promis celor doi angajați ai MAI suma de 100 de euro cu titlu de mită, iar apoi a dublat suma în scopul de a-i determina pe cei doi polițiști să nu întocmească dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În timp ce era condus la unitatea spitalicească pentru recoltarea de probe biologice, conducătorul auto a oferit efectiv suma de 500 de euro celor doi agenți de poliție.

Agenții de poliție au filmat întreaga situație cu body-cam-ul din dotare, au refuzat categoric propunerea conducătorului auto și au sesizat lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, care au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata