Aldet

Botosanean suspect de leptospiroza in stare grava la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

0 337

Un bărbat de 58 de ani, suspect de leptospiroză, este în stare gravă în secţia de ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Bărbatul este din Botoşani şi este de meserie instalator. Bărbatul, de meserie instalator, a fost internat în cursul zilei de luni, iar analizele de laborator urmează să confirme diagnosticul.

„Pacientul a ajuns ieri la Spitalul de Boli Infecţioase, este într-o stare destul de gravă. După toate simptomele pe care le are, este leptospiroză. Urmează ca analizele de laborator să confirme diagnosticul. Bărbatul este într-o stare destul de gravă, are o insuficienţa hepato-renală destul de gravă, este internat în secţia de ATI„, a declarat, pentru mediafx directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Mihnea Hurmuzache. Instalatorul este din Botoşani, are 58 de ani şi a fost transferat la Iaşi după ce medicii din Botoşani au bănuit că acesta are leptospiroză. Potrivit medicului, boala este una profesională şi nu se transmite de la om la om.

Leptospiroza este o boală infecţioasă acută care se manifestă prin febră, intoxicaţie, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos şi cardiovascular. În general, sursa de infecţie o constituie şobolanii şi alte rozătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata