Botoșănean în Guvernul pregătit de PSD după alegeri

0 448

PSD pregătește un guvern din umbră pentru momentul în care trebuie să meargă la Palatul Cotroceni cu propuneri de nou premier, după alegerile parlamentare.

Social democrații mizează pe faptul că fie vor câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, fie vor forma o alianță care să le permită să obțină o majoritate în viitorul Legsilativ.

Sorin Grindeanu este, potrivit Antena 3, propunerea acestora pentru a prelua conducerea Guvernului până la finalul anului. Iar printre membrii Cabinetului se vor forma și oameni proaspăt veniți în partid.

Alexandru Rafila, posibil ministru al Sănătății

Dintre aceștia, vorbim despre Alexandru Rafila, care ar ocupa funcția de ministru al Sănătății, Daniel Butunoi va merge la Agricultură, iar Dragoș Benea, actual europarlamentar al PSD, este pregătit pentru a prelua ministerul Transporturilor.

Marius Budăi, la Ministerul Muncii

Sunt însă și membri mai vechi în partid care au mai ocupat funcții de miniștri și care au lucrat și la programul de guvernare al social democraților, care ar putea prelua posturi în viitorul Cabinet, asta în cazul în care PSD va câștiga alegerile.

De exemplu, vorbim despre Marius Budăi, care se pregătește pentru ministerul Muncii.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că ar putea avea loc discuții cu toate celelalte partide politice, excepție făcând PNL, ceea ce înseamnă că sunt dispuși să formeze un guvern de coaliție, să caute o majoritate parlamentară fără PNL, astfel încât social democrații să aibă premierul și cea mai mare parte din Guvern.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata