Bogdan Suruciuc, ISJ Botoșani, cere părinților să îi semnaleze dacă școlile le cer bani pentru materiale și cărți: Procesul educațional este gratuit în România

0 5.937

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani, Bogdan Suruciuc, spune că părinții elevilor îi pot semnala într-un mail către instituția pe care o conduce dacă sunt cazuri în care școlile le solicită bani pentru materiale sanitare sau didactice, scrie acesta pe Facebook.

Inspectorul general a făcut un apel public și către profesori și directori să nu solicite „nicio sumă de bani de la părinți”, „având în vedere că există resurse financiare”.

simio cosma

„Pentru a nu complica procesul educațional în mod inutil, lansez un apel colegilor profesori sau directori de unități de învățământ, să nu solicite nicio sumă de bani de la părinți, având în vedere că există, în acest sens, resurse financiare puse la dispoziție de unitățile administrativ teritoriale”, a scris Bogdan Suruciuc pe rețeaua socială, cu 7 zile înainte să înceapă cursurile anului școlar 2023-2024.

Inspectorul a continuat: „Procesul educațional este gratuit în România și nu ne dorim situații în care elevii să sufere în cazul în care părinții nu își permit să ducă bani la școală pentru materiale igienico-sanitare sau, mai grav, pentru materiale didactice. În cazul în care vor exista astfel de situații, transmit un apel public către părinți, să ne sesizeze pe adresa: contact@isjbt.ro”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata