1 martie andrei

Bogdan Dascalescu, candidat ALDE la Consiliul Județean: „Acceptăm provocarea de a schimba fața județului Botoșani”

0 380

(CP) Dragii botoșăneni, noi, cei pe care ne vedeți aici, am pornit împreună la drum acum câteva luni ca să punem umărul la un proiect politic într-o echipă nouă la Botoșani. Unii dintre noi ne-am pus familia și afacerile pe locul doi, am mai scurtat din timpul petrecut cu prietenii și ne-am dedicat acestui proiect. Ne-am convins prietenii si cunoscuții nostril să vină alături de noi ,să reclădim ALDE la Botoșani și, odată cu asta, să gândim proiecte și strategii prin care să putem reclădim județul Botoșani. 

Noi, cei aflați aici în fața dumneavoastră, considerăm că există suficiente motive să ieșim din zona noastră de confort, să dedicăm timp și efort acestui proiect. Și vă voi da numai trei dintre ele.

1. Mulți dintre noi provenim din mediul de afaceri și nu de puține ori ne-am lovit de raspunsuri de tipul ”la noi așa ceva nu se poate” sau ”e prea greu de realizat” sau ”trebuie să așteptați 30 de zile” și multe astfel de replici în relația cu administrația, cu statul în general. Noi știm că se poate pentru că nici în firmele noastre a fost sau nu este ușor, dar tot am insistat până am reușit.

 

2. În această perioadă ne-am văzut poate mai rar soțiile, soții, copiii sau părinții și am lucrat mai mult cu colegii. Însă timpul petrecut mai departe de membrii familiei a fost mereu cu gândul la ai noștri: la binele și viitorul lor, la condițiile din școli, la cele din spitale, la cum putem acoperi lipsurile și crea plus-valoare, astfel ca județul Botoșani să fie un bun cămin pentru cei mici, un mediu bun pentru elevi, ofertant pentru tineri, satisfăcător pentru cei în putere și blând cu cei în vârstă.

 

3. Unii dintre colegii mei au experiență si în administrație. Experiența și bunele intenții duc mereu la rezultate, iar acolo unde acestea au fost obținute, ele trebuie să continue. Chiar daca mulți au avut parte și de presiuni politice asupra deciziilor lor, au reușit să reziste cu speranța că, la un moment dat, ceva se va schimba în țara asta. O reformă prin digitalizare și inovare este cheia către o administrație eficientă și corectă.

Acum, de ce ALDE? Istoria ne dovedește că democrația este clădită pe libertăți și responsabilități. Libertate de exprimare, libertatea de asociere, libertatea de a alege și de a fi ales. Toate acestea sunt dublate de responsabilități care, cred eu, trebuie confirmate de rezultate. Noi, cei aflați în fața dumneavoastră, am acceptat provocarile care ne-au apărut în viață și nu am fugit. Din acest motiv ne aflăm în fața domneavoastră, să acceptăm provocarea de a schimba fața județului Botoșani care, din păcate, are multe astfel de ”provocări”, numeroase probleme. Dar sunt probleme de care noi nu vrem să fugim. Cu experiența noastră dobândită în ani de muncă în privat sau în administrație, vrem să le confruntăm. Da, suntem un partid mic, dar, nu-i așa? Buturuga mică răstoarnă carul mare, spune un vechi proverb, iar eu cred cu tărie asta.

De ce am venit astăzi aici? O dată pentru că eu, Bogdan Dăscălescu, sunt crescut și locuiesc în Bucecea. Tot aici am și o ferma de păsări, o afacere de familie, în incinta fostului CAP. Bucecea este un oraș care cândva se lăuda cu industria sa, cu bunăstarea oamenilor care trăiau și munceau aici. Acum, orașul trăiește doar în umbra numelui pe care l-a avut cândva, însă potențialul lui nu a dispărut niciodată. Acelasi lucru este valabil pentru multe alte localității din județul Botoșani. Din păcate n-am avut parte de conducători care să foloseasca acest potențial al județului nostru în acord cu vremurile în care trăim, cu nevoile de acum ale oamenilor, cu competitivitatea pe care o regăsim astăzi în piață. Sunt convins că tocmai de pe această platformă dezolantă poate renaște orașul Bucecea și întreg județul Botoșani. Aici îmi doresc să realizez cel mai ambițios proiect al meu: Zona Liberă Botoșani: un parc industrial unde pot fi procesate si depozitate bunuri, fără taxe vamale si TVA, un magnet pentru firme. Marea noastră problemă este că nu vindem produse finite, ci ne axăm pe vânzarea de materie primă, iar situația actuală ne dovedește că astfel de decizii ne afectează profund. Avem exemplu de o astfel de zona liberă în apropiere, la Balți, în Republica Moldova, unde acea zonă a explodat financiar vorbind și a reușit în doar câțiva ani să se transforme dintr-un pol al sărăciei într-o regiune prosper, fără somaj și cu salarii cel puțin decente.

Și la noi se poate!!! Acesta este TRACTORUL care va trage județul, care ne va reașeza pe harta acestei țări!!!

Sigur, acest mare proiect este dublat și de altele care să aducă plus valoare comunității, pe unele le-am anunțat public deja, la altele încă lucrez. Însă un lucru trebuie să țineți minte: nu ne mai permitem ca aleșii poporului să semneze pontajul, să-și bifeze doar activitățile din fișa postului și apoi să plece relaxați în concedii pe care mulți dintre noi nu ni le permitem. Suntem nevoiți să recuperăm decalajul pe care îl avem față de celelalte județe din regiune și din țară, pentru că deja este târziu, mult prea târziu.

Vreau ca, alături de oamenii din jurul meu și de dumneavoastră să transformăm județul Botoșani într-un loc în care să trăim, nu doar să locuim. De asta candidez pe listele ALDE la președinția Consiliului Județean Botoșani și pot acum doar să sper că voi avea cum să vă demonstrez că da, se poate și la Botoșani. Doamne ajută!

Comunicat de presa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata