Bogdan Buhaianu, Urban Serv: „Suntem in imposibilitatea sa facem investitii. In 20 de ani nu a fost niciodata blocata o rectificare bugetara”

0 271

Societatea Urban Serv nu va putea achiziționa prin leasing utilaje pentru întreținerea curățeniei orașului. Consilierii locali liberali au respins rectificarea bugetului la SC Urban Serv propusă în ședința de săptămâna trecută.
„Ne-a fost respins programul de rectificare bugetară şi suntem în imposibilitatea să facem investiţii pe care noi avem obligativitatea să le facem prin contractul de salubrizare semnat şi început în luna iunie 2020. Domnul primar Cătălin Flutur, domnii consilierii locali sper că au citit contractul de salubrizare. Din anexa acestui contract reiese foarte clar lista de investiţii pe care o avem pe cei cinci ani. În această listă de investiţii sunt cuprinse utilaje Euro 5”, a declarat Bogdan Buhăianu. Pe lista de investiţii erau trecute achiziţia de aspiratoare deşeuri stradale pentru a înlocui munca manuală a celor ce fac salubrizare cu mătura în mână dar şi un utilaj multifuncţional pentru iarnă sărăriţă şi plug în faţă iar pentru vară cu perii şi bazin de apă.
„Investiţiile se fac din bugetul nostru. Profitul nostru este foarte mic dar nu l-am dus în salarii ci am vrut să facem aceste investiţii pe care noi ni le-am asumat în momentul în care am semnat contractul de salubrizare. Noi la solicitarea Primăriei ne-am asumat aceste investiţii anuale. În 20 de ani nu a fost niciodată blocată o rectificare bugetară. Este ilegal având în vedere că suntem pe profit, nu există motive, facem investiții din banii unității. Fac investiții în utilaje Euro 5 nu în rable de 20 de ani. Întradevăr mașinile nu sunt noi dar sunt mașini cu norme de poluare Euro 5. Dacă am face un leasing financiar totul s-ar duce în fundamentarea de tarif din contactul de salubrizare”, a spus Bogdan Buhăianu.
În această situaţie directorul Urban Serv speră ca totuşi aleşii locali să se întrunească într-o şedinţă extraordinară pentru a se aproba această rectificare bugetară.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata