parlamentare sus
achitei top

Biserica Sf. Gheorghe va fi reabilitată de o firmă din Botoșani

0 285

Biserica Sf. Gheorghe va fi reabilitată de o firmă din Botoșani. După cinci licitații organizate de municipalitate primarul Cătălin Flutur a anunțat că lucrările vor fi efectuate de o firmă din Botoșani. ”În sfârșit, avem câștigătorul licitației la reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe, un obiectiv important și mult așteptat de toată lumea. Este biserica simbol a orașului”, a declarat Cătălin Flutur. Licitația a fost câștigată de LDC Trust Construcţii MV Botoşani.

psd parl jos

Contractul de finanţare a lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în luna februarie 2018, acesta având o valoare de 7,258 de milioane de lei. Lucrările trebuie finalizate până în februarie 2021.

Lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului sunt lucrări de consolidare, restaurare și refacere, instalații electrice, sanitare, încălzire, montaj instalații antiefracție, dotari PSI, restaurare și consolidare clopotnița, instalații electrice și încălzire, racord gaze, mobiliar urban, branșament electric. Biserica Sf.Gheorghe a fost ctitorită de Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în anul 1551. De mai mulți ani monumentul se află într-o avansată stare de degradare și nu s-a mai intervenit din anul 1914.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata