parlamentare sus
achitei top

Biroul Electoral Central a decis să claseze cererile de renumărare și sesizările primite

0 88

Biroul Electoral Central a decis, vineri, să claseze cererile de renumărare și sesizările primite. BEC a publicat, vineri, o notă privind luarea măsurii clasării cererilor de renumărare și a sesizărilor primite. În această situație s-ar clarifica și situația de la nivelul municipiului Botoșani. 

psd parl jos

„Având în vedere prevederile (…) cu modificările și completările ulterioare, care reglementează procedura de contestare a operațiunilor de votare, de deschidere a urnelor, de numărare și totalizare a voturilor, precum și de înregistrare a rezultatului votării în procesele- verbale, văzând procedura de întocmire, verificare și predare primire a proceselor verbale privind rezultatele alegerilor, luând în considerare (…) observând că cererile de „renumărare” a voturilor din circumscripțiile electorale ale căror procese verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de Biroul Electoral Central în condițiile (…) propunem următoarele:

1 Clasarea de către președintele Biroului Electoral Central, la propunerea șefului Departamentului legislativ al Autorității Electorale Permanente, a cererilor de renumărare și a sesizărilor primite de Biroul Electoral Central, care vizează circumscriptiile electorale ale căror procese verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de Biroul Electoral Central în condițiile (…)

2. Referatele de clasare, cererile și sesizările clasate vor fi menționate pe ordinea de zi la rubrica lucrări clasate”, se arată în nota BEC.

La nivelul municipiului Botoșani BEM a decis renumărarea voturilor nule și a celor valabil exprimate pentru Cosmin Andrei și Cătălin Flutur din 18 secții de votare. PSD a contestat în contencios deciziile și a obținut vineri suspendarea renumărării voturilor până la pronunțarea pe fond a instanțelor.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata