Bărbat reținut de polițiști după ce a pus în folosință bancnote false

0 100

Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar privind infracțiunile de de punere în circulație de monedă străină falsificată și înșelăciune, la data de 29 decembrie 2020 polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava- Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani cu sprijinul Secției de Poliție Rurală Ștefănești au organizat un flagrant, prilej cu care, în autoturismul unui bărbat 61 de ani din comuna Dobârceni, au fost identificate douăzeci și cinci de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în luna decembrie 2020, bărbatul de 61 de ani, în urma achiziționării unor bovine a plătit pentru acestea cu douăzeci și patru de bancnote contrafăcute din cupiura de 500 de euro.

 

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 29 decembrie a.c., polițiștii specializați în criminalitate organizată au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Botoșani și a comunei Dobârceni.

 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, pentru comiterea infracțiunilor menționate mai sus, urmând să se stabiliească cu exactitate împrejurările producerii faptelor, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

 

 

Facem precizarea că, pe durata procesului penal, persoanele beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata