locale psd
locale sus

Bani mai mulți pentru profesorii din comisiile de la Evaluare și Bacalaureat

0 215

Noul sistem de notare la examene şi riscurile sancţiunilor pe bani puţini i-au făcut pe profesori să evite participarea la corectarea lucrărilor de la Evaluarea naţională şi Bac 2024. În replică, Ligia Deca vine cu indemnizaţii mai mari.

„Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu.

Ligia Deca a dat ca exemplu suma de 1500 de lei brut pe care a primit-o anul trecut un profesor, care a corectat în jur de 100 de lucrări. Ea nu a precizat cu cât va crește suma, ci doar că acest calcul „se face pe volum de muncă”.

 

Salarii profesori 2024. Cât va primi pe card un profesor debutant din iunie

 

Ministrul Educației a spus că încă se calculează impactul bugetar și va anunța în scurt timp sumele din acest an.

”Am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și în general celor implicați în procesul de evaluare. Ne dorim să facem acest lucru și în acest an. Ca să dau un exemplu ilustrativ. Dacă anul trecut un profesor corector avea alocate aproximativ 100 de de lucrări, ele puteau fi corectate undeva la 2-3 zile dacă făceau numai asta, iar din punct de vedere al retribuției era undeva la 1.500 lei brut. Deci, nu este o sumă nesemnificativă, nu este nici o sumă foarte mare, dar cred că este o sumă care să motiveze profesorii care au competențe de evaluare să fie implicați în aceste examene. Evident, un plus față de motivație intrinsecă”, a transmis Ligia Deca.

Anul trecut Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de ministru nr. 4.483/2023, scrie edupeedu.ro. De exemplu, un profesor asistent ar fi primit 145 de lei pe zi dacă a participat la Evaluarea Națională, față de 110 lei pe zi cât a primit la sesiunile din 2022, adică cu 35 de lei mai mult.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata