Bani mai multi in buget pentru asociatiile sportive

0 160

În bugetul municipalității din acest an au fost bani mai mulți pentru asociațiile sportive. Inițiativa a avut-o viceprimarul Cosmin Andrei, care în acest sens a propus un regulament prin care să fie alocate fonduri pentru activităţile sportive, în baza legii educaţiei fizice şi a sportului. „Am depus la Consiliul Local o propunere de adoptare a unui regulament prin care să alocăm fonduri pentru activităţile sportive, în baza legii educaţiei fizice şi a sportului. Acest regulament va fi supus dezbaterii publice, apoi supus aprobării Consiliului Local, prin vot. La adoptarea bugetului local pe anul 2020, am alocat 700.000 de lei pentru entităţile juridice care doresc să aplice pentru acest program, care este diferit de procedura noastră clasică de alocare a finanţărilor în baza legii privind finanțărilor nerambursabile  alocate pentru activități nonprofit de interes general. Prin acest demers am ajutat şi clubul de handbal şi clubul de fotbal pentru că am suplimentat suma. Dacă cei de la Handbal Club Municipal Botoşani doresc să solicite bani, în baza legii sportului, vor rămâne mai multe fonduri pentru asociaţiile sportive, în bugetul pentru finanţările nerambursabile”, a declarat Cosmin Andrei.
Prin aprobarea acestui regulament în baza legii educaţiei fizice şi sportului contractul poate fi folosit şi în afara perioadelor de finanţare pe legea privind finanţările nerambursabile, care era condiţionată de adoptarea bugetului. „Entităţile sportive care vor solicita finanţări pe legea educaţiei fizice şi sportului nu vor mai cere fonduri şi în baza legii privind finanțările nerambursabile alocate pentru activități nonprofit de interes general. Vor trebui să aplice doar pentru unul dintre aceste programe. Noutatea este că odată aprobată o astfel de finanţare, în baza legii educaţiei fizice şi sportului, poate fi folosit contractul şi în afara perioadelor de finanţare pe legea privind finanţările nerambursabile, care era condiţionată de adoptarea bugetului. Cu alte cuvinte, în lunile ianuarie, februarie, cei care au contracte semnate pot primi bani. Şi lucrul acesta se va putea face şi în anii următori, când procedura va fi simplificată din punct vedere al publicităţii. Nu va mai trebui să mai trimitem anunţ la Monitorul Oficial. Doar în acest an procedura este mai laborioasă şi are un calendar mai larg pentru că vom avea o perioadă de consultarea publică”, a precizat Cosmin Andrei.
La capitolul finanţări nerambursabile, suma alocată prin buget este de 1,9 milioane de lei, din care 1,5 milioane de lei pentru sport şi 400.000 de lei pentru activităţi sociale, civice, protecţia mediului. Calendarul pentru depunerea proiectelor va fi publicat în următoarele zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata