Bani din bugetul local pentru cultura in An Centenar

0 372

În An Centenar edilul Cătălin Flutur dar şi unii aleşi locali vin cu o serie de proiecte de hotărâri de alocare a unor sume de bani pentru achiziţia unor cărţi, a unui mesh tricolor şi a unui tablou care au ca temă centrală Marea Unire.
3000 de lei sunt propuşi pentru achiziţia a 150 de exemplare din cartea „Biserica Botoşăneană şi Marea Unire” , autor preot paroh al Parohiei „Ziua Crucii”, Ioan Iordachi. „Cartea se înscrie în calendarul evenimentelor prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri evocând aportul Bisericii Ortodoxe din cele două judeţe Botoşani şi Dorohoi, la realizarea Marii Uniri”, se arată în raportul de specialitate.
Pentru mesh-ul tricolor de pe sediul Primăriei suma pe care aleşii locali o vor aproba este de 14.000 de lei. 5000 de lei este suma propusă pentru achiziţionarea unui tablou reprezentând „Hora Triumfală”, autor Relenschi Daniel Andrei. „Tabloul reprezintă o horă tradiţională manifestată în faţa Arcului de Triumf din Botoşani…”, se arată în raportul de specialite.
O altă propunere vine din partea consilierului local Ioan Brânzei care propune alocarea sumei de 3.300 de lei pentru cumpărarea a 150 de exemplare a cărţii „Pagini din istoria României în contex european” semantă de alesul local Laurenţiu Maftei. „Cartea constituie o istorie a sacrificului suprem al înaintaşilor noştri pe câmpul de luptă fără de care astăzi nu eram împreună pe acest pământ străbun românesc”, se arată în raportul de specialite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata