Bani de la stat pentru elevii cu rezultate notabile la olimpiadele naţionale sau internaţionale, inclusiv pentru cei cu menţiuni

0 370

Guvernul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre care prevede majorarea plafonului maxim al grantului pentru laureaţii la olimpiadele naţionale sau internaţionale. Executivul a hotărât ca în categoria acordării de granturi să fie incluşi şi elevii care obţin menţiuni la olimpiade.

„Guvernul a completat astăzi (miercuri-n.r) programul de granturi de care pot beneficia tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite la olimpiade naţionale şi internaţionale, astfel încât acest program să fie mai atractiv şi mai uşor de accesat. Programul se adresează tinerilor absolvenţi de liceu cu rezultate profesionale deosebite, oferind acestora posibilitatea continuării activităţii proprii de cercetare pe perioada studiilor universitare în instituţii de învăţământ superior acreditate din România, precum şi după finalizarea studiilor.Prin modificarea propusă şi adoptată astăzi în şedinţa de Guvern au fost avute în vedere majorarea plafonului maxim al grantului şi acordarea unui grand şi pentru laureaţii la olimpiadele naţionale şi internaţionale care obţin menţiuni. Până acum nu erau incluşi şi cei care obţineau menţiune”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de miercuri.

Nelu Barbu a precizat, de asemenea, noile sume pentru granturile acordate absolvenţilor de liceu cu rezultate deosebite la olimpiade:

„Granturile vor avea următoarele valori: Între 2500 şi 4000 de euro pe an pentru fiecare absolvent, pentru elevii premiaţi cu medalie de aur sau premiul I, medalie de argint sau premiul II, medalie de bronz sau premiul III sau menţiune la olimpiade internaţionale.

Între 1.500 şi 3.000 euro pe an pentru fiecare absolvent, pentru elevii premiaţi cu medalie de aur sau premiul I, medalie de argint sau premiul II, medalie de bronz sau premiul III sau menţiune la olimpiade naţionale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata