Balul Gospodarilor de la Mileanca: Întâlnire între generații cu tradițiile

0 3.272

Zi de sărbătoare sâmbătă pentru gospodarii comunei Mileanca. Aceștia și-au dat întâlnire la Căminul Cultural la Balul Gospodarilor.

Atmosfera a fost întreținută de membrii formației Lăutarii de la Prut. Manifestarea, organizată de Primăria şi Consiliul Local Mileanca alături de primarul Alexandru Azamfirei, a fost prilej de întâlnire între gospodarii comunei. Evenimentul cu o tradiție de peste 20 de ani, a adunat oameni care pentru o seară au arătat că după un an de muncă știu să joace și să se distreze.

A fost alături de consilierii locali și participanți pe toată perioada Balului Dana Azamfirei, care a reușit să prezinte evenimentul dedicat oamenilor muncitori ai comunei. „O să deschidem Balul fără domnul primar. Sper să vă distrați și să vă simțiți bine. Ca în fiecare an avem tombola, concursul „Cel mai bun gospodar”. Mulțumim sponsorilor și distracție plăcută”, a fost mesajul transmis de la Dana Azamfirei la deschiderea Balului.

Primarul Alexandru Azamfirei a fost în rândul gospodarilor doar pentru câteva minute. În doliu după pierderea tatălui acesta a venit la Bal pentru a le mulțumi pentru înțelegere și sprijin locuitorilor comunei.

„Vă mulțumesc pentru prezență. Un eveniment neplăcut din viața mea nu împiedică desfășurarea acestui eveniment. Balul nostru vreau să fie și să rămână tradiție și să continue mulți ani de acum înainte. Eu vreau să vă urez pentru această seară distracție plăcută iar pentru anul 2024 să aveți un an frumos, să vă bucurați de tot ceea ce vă doriți și să aveți parte de împliniri și realizări și multă sănătate”, a spus primarul Alexandru Azamfirei.

În cadrul Balului a fost organizată o tombolă cu premii și un concurs pentru cei mai gospodari, mai tineri, în vârstă și pricepuți participanți. Cuplurile au trebuit să treacă prin mai multe probe care le-au dovedit priceperea la dans, hore și vals dar și îndemânarea în bucătărie și ghicitori.

Pe vremuri, petrecerile gospodarilor aveau loc în casa unuia dintre cei mai înstăriţi localnici, acolo unde participau doar familiile cu statut important în comunitate. Cu timpul, şi-au câștigat acest „drept” toţi oamenii din comună, ei demonstrând că pot respecta tradiția impusă de bătrâni.

Distracția și jocul au continuat până în zorii zilei iar gospodarii și-au dat întâlnire pentru ediția de anul viitor a Balului Gospodarilor.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata