Bacalaureat: Rata de promovare la nivelul județului Botoșani este de 78,53%

0 340

Ministerul Educației a publicat astăzi, 8 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2024.

La nivelul județului Botoșani, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 78,53%, cu 4% mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru promoțiile anterioare este de 37,67%.  Rata de promovare la nivelul județului este peste media națională (76,4%).

Au promovat examenul 2041 de candidați, dintr-un total de 2711 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1960 de candidați provin din promoția curentă, iar 81 de candidați din promoțiile anterioare”, a spus inspectorul școlar Ana Maria Loghin purtător de cuvânt al ISJ Botoșani.

2 candidați au obținut media 10, iar pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

10 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

64 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 53/ Istorie – 11);

101 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

simio cosma

Contestațiile pot fi depuse/ transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata