parlamentare sus
achitei top

BACALAUREAT : Luni incep probele scrise

0 412

Examenul de Bacalaureat 2018 se desfăşoară în două etape. Probele orale au loc în ianuarie, iar probele scrise la Bac se desfăşoară ca în fiecare an, în iunie. Probele scrise la examenul de Bacalaureat 8 încep luni pe 25 iunie şi se încheie 3 zile mai târziu, pe 28 iunie. Pentru Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, s-au înscris 2912 de elevi botoşăneni. În clasele a XII-a şi a XIII-a au fost înscrişi 3150 de elevi, însă unii nu sunt interesaţi de examen, fiind decişi să plece în străinătate.La nivelul judeţului au fost stabilite nouă centre, respectiv colegiile „Mihai Eminescu”, „A T Laurian”, „Octav Onicescu”, „Gheorghe Asachi”, liceele „Nicolae Iorga”, „Elie Radu”, „Alexandru cel Bun”, „Regina Maria” Dorohoi, „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni. La aceste centre sunt arondate opt subcomisii.

psd parl jos

Se interzice candidaţilor la Bacalaureat 2018 să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. E interzis, de asemenea, intrarea în sală cu orice mijloc electronic de calcul.

Se interzice accesul candidaţilor cu telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare.

– 25 iunie: proba scrisă la limba şi literatura română – Ea

– 26 iunie: proba scrisă la limba şi literatura maternă – Eb

– 27 iunie: proba obligatorie a profilului – Ec

– 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării – Ec

Rezultatele la Bac din prima sesiune vor fi afişate pe 4 iulie. Conform Ministerului Educaţiei, listele vor fi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până în ora 12.00. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii în acea zi, de 4 iulie, între orele 12.00 – 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor se face între 5-8 iulie, la rezultatele finale la Bacalaureat 2018 sunt afişate pe data de 9 iulie.

Candidaţii care nu au luat examenul mai au o şansă în august. Atunci se desfăşoară cea de-a doua sesiune de Bacalaureat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata