Bacalaureat : Carina Petcu – Munca din spatele unei medii de 10

0 500

Emoţiile pentru absolvenţii de liceu s-au risipit, după publicarea rezultatelor la Bacalaureat! 7 de elevi botoşăneni au luat 10 pe linie. Este şi cazul Carinei Petcu absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, profil matematică -informatică. „Secretul pentru media 10.00 la bac nu e chiar un secret, ci constă într-o muncă neîntreruptă pe perioada celor 4 ani de liceu. Doar în acest mod informațiile predate la clasă se aprofundează, urmând ca în perioada dintre ultima zi de școală și prima probă scrisă a Bacalaureatului să fie doar repetată materia.
Consider că nu este nici ușor, dar nici greu să iei această notă, atâta timp cât există dorința de muncă și de reușită. Greutatea acestui examen mai mult rezultă din materia care trebuie studiată, care este una semnificativă la toate materiile. În plus, multe persoane, printre care mă număr și eu, găsesc dificultate în a reține eseurile de la diferite opere pentru proba de limbă și literatură română. Însă, dacă cineva chiar își dorește să ia o notă mare la acest examen, nu este imposibil și trebuie să creadă în puterile sale și să dea tot ce poate în timpul probei.
Pe viitor vreau să urmez cursurile Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, fiind pasionată atât de matematică, cât și de informatică”, ne-a spus Carina Petcu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata