Bacalaureat: Candidat eliminat din examen pentru tentativă de fraudă

0 444

La nivelul județului Botoșani 2609 elevi, din 2758 de elevi înscriși au susținut astăzi, 20.06.2022, proba scrisă la limba română din cadrul examenului național de bacalaureat. „La centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, 1 elev a fost eliminat pentru fraudă, pierzând astfel, dreptul de a participa la examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al ISJ.

Elevii au fost instruiți referitor la faptul că sunt interzise în sala de examen telefoanele mobile, căștile audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care să permită conectarea la internet, iar încălcarea acestor reguli clare este sancționată foarte aspru.

Au absentat la proba de limba și literatura română 39 de elevi. Dintre elevii înscriși la bacalaureat, 200 de candidați sunt absolvenți din serii anterioare, în timp ce 2558 sunt absolvenți ai anului școlar 2021-2022.

In zilele următoare, în data de 21.06.2022 elevii vor susține proba scrisă obligatorie a profilului (matematică/istorie), iar pe 22.06.2022 va fi proba la alegere. Elevii care au urmat cursurile filierei bilingv-francofone, susțin pe data de 23.06.2022 proba scrisă la disciplina non-lingvistică.

În conformitate cu Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea si desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011, Art. 95 – (1) Se interzice cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la candidați, de la părinții acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul candidaților, fonduri care au ca destinație asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare. (2) Conducerile unităților de învăţământ vor lua toate masurile pentru informarea cadrelor didactice, elevilor si parintilor referitor la prevederile mentionate la alin. (1) si pentru a nu permite încalcarea acestora.

„Succes, noroc și obținerea rezultatului dorit în aceste zile dificile ale examenului de Bacalaureat. Fiți încrezători în abilitățile voastre, păstrați o atitudine pozitivă și credeți – totul va fi bine!

Alese mulțumiri, tuturor colegilor implicați în organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat!”, a spus Bogdan Suruciuc.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata