Azi elevii susțin simularea la proba de limba română a examenului de Bacalaureat

0 92

Elevii din clasele terminale de liceu, care nu locuiesc în zone carantinate, susțin, luni, simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului.

Probele din cadrul simulării naționale a Bacalaureatului încep luni dimineața, la ora 9.00. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8.30. Potrivit calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, după examenul de luni, la limba și literatura română, urmează proba obligatorie a profilului – miercuri, iar joi va fi proba la alegere a profilului și specializării, pentru ca vineri să se suțină proba scrisă la limba și literatura maternă. Săptămâna viitoare, miercuri, 31 martie, se vor afișa rezultatele.

Simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului se susține doar în localitățile care nu sunt carantinate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că este vorba despre 78 de licee, din totalul de 1.576, în care nu se va putea susţine examenul de simulare pentru Bacalaureat. Potrivit ministrului, este vorba despre licee din Timiş, Braşov, Ilfov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata