Azi a fost inaugurată Stațiunea de cercetare şi practică studenţească „Vasile Băcăuanu” din Ștefănești

0 1.115

Azi a fost inaugurată Stațiunea de cercetare şi practică studenţească „Vasile Băcăuanu” din orașul Ștefănești, județul Botoșani. Clădirea stațiunii, cunoscută ca fostul conac boieresc Cordescu, a fost reabilitată și modernizată în perioada 22 noiembrie 2022 – 15 decembrie 2023.

Potrivit bzi.ro, sfințirea a făcut-o PS Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

„Universitatea Cuza are 10 stațiuni de practică studențească şi cercetate științifică. Inauguram astăzi acest sediu care este modern. Eu personal cred că este o frumoasă realizare. Cele 10 staţiuni dezvolta componentă de practică studențească, dezvolta și complementare socială pentru că ne-am permis să dăm aerul pe care acest conac l-a avut cândva, înconjurată cu pomi, viţa de vie și iazuri. Inauguram acest sediu dar este o etapă, un început pt că nu l-am reabilitam și îl înșirăm de dragul clădirii fost conac boieresc.

Am numit un director de stațiune, Moldova intra în parcursul european, Republica Moldova se raportează la standardele europene.

Suntem într-o etapă de terminate, avem de gând și clădirea de alături să o facem spațiu de cazare pentru studenți, suntem la un început de cercetare științifică și practica studențească.

Aceasta studențească mie îmi place foarte mult și are un echilibru în tot ceea de presupune, poate să constituie încă un nucleu de cercetare științifică, pentru profesori, studenți și cercetători”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC Iaşi, citat de bzi.ro.

Prezente sunt și oficialitățile locale: Elena Fedorovici, preşedintele consiliului judeţean Botoșani, primar Ștefănești Florin Buțura, vice primar Ștefănești Dănuț Lozinschi.

„Este o mare realizare pentru orașul Ștefănești și o sa asigur tot sprijinul necesar”, a spus Florin Buțura primar Ștefănești.

Aproximativ 14 la sută din studenții de la UAIC sunt din Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata