Avertizare de ploi pentru toată țara până pe 15 aprilie

0 298

ANM a emis o informare meteorologică de ploi pentru toată ţara. Avertizarea va intra în vigoare la ora 15 şi va dura până pe 15 aprilie.

Ne așteptăm la ploi în toate regiunile țării. Ne vom afla sub influența unui nucleu ciclonic ale cărui sisteme frontale vor traversa teritoriul țării și vor determina ploi în toate zonele joase.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării, îndeosebi în cursul zilelor de sâmbătă și duminică. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Cantitățile de apă vor depăși local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15.20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30.40 l/mp.

Temperaturile vor fi destul de modeste. Ne situăm în continuare în mase de aer cald, însă în condițiile în care cerul va fi mai mult noros, temperaturile nu vor crește prea mult și se vor situa undeva între 12 și cel mult 18-19 grade.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata