Avertizare cod galben de ploi valabila pentru judetul Botosani

0 79

Județul Botoșani se află sub avertizare cod galben de ploi. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi valabilă până mâine, 01 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate: ploi însemnte cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate:
ploi abundente
Zone afectate: județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța

      În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata