Autoturism distrus de flăcări, la Cătămărăști Deal

0 48

Un autoturism parcat pe o strada din localitatea Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, a fost distrus în urma unui incendiu.

 

S-a întâmplat în această dimineață. Evenimentul a fost observat și anunțat puțin după ora 04.00.

 

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au ajuns la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, ardea autoturismul în totalitate, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o altă mașină parcată în apropiere.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit.

Pentru a preveni astfel de evenimente, respectați următoarelor măsuri:

 

✔ verificaţi instalaţia electrică;

 

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

 

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

 

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți.

 

A vrut să scape de purici, dar și-a incendiat adăpostul de animale

 

Un mod de dezinsecţie total greșit, folosit de un bărbat din comuna botoșăneană Avrămeni, a provocat un incendiu care i-a distrus, parțial, un adăpost de animale.

 

Incidentul a avut loc ieri după-amiază, când acesta a vrut să scape de purici și a folosit flacăra de la o lampă cu gaz în interiorul grajdului. Într-un moment de neatenție, furajele depozitate în podul anexei s-au aprins. Când și-a văzut gospodăria amenințată de foc, bărbatul a cerut ajutor de la pompieri.

 

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Avrămeni, dar și salvatorii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu o autospecială cu apă și spumă. Aceștia au constat că ardeau furajele depozitate în podul anexei și o parte din acoperișul construcției, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casă.

 

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata