Autoritățile sunt în alertă din cauza riscului de inundații din nordul județului

0 484

Autoritățile județene sunt în alertă în continuare ca urmare a debitului Prutului la intrarea în țară. Riscul de inundații este crescut. Prefectul județului, Dan Nechifor și șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, colonelul Cristian Amarandei s-au deplasat, în cursul după- amiezii la Baranca, ca urmare a creșterii nivelului raului Prut la intrarea în țară. Autoritățile sunt in alertă. Se menține o comunicare permanentă cu autoritățile din Ucraina. Reamintim că urmare a creșterii nivelului raului Prut la intrarea în țară, s-a început, preventiv, acțiunea de evacuare a locuitorilor din satul Baranca, comuna Hudesti. Este vorba de 47 adulți și 34 copii. 

Persoanele evacuate vor locui fie în casele proprietate, construite după inundaţiile din 2008 într-o zonă fără risc, fie la rude. O singura persoană care era în autoizolare la domiciliu, a fost carantinata instituționalizat. 

În cursul zilei de ieri, ajutaţi de pompieri militari și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hudești, oamenii şi-au urcat în pod bunurile materiale şi au dus animalele în zone sigure. 

Două baraje din Ucraina au cedat și apa a inundat mai multe localități din zonă. Autoritățile din țara vecină nu exclud ca și orașul Cernăuți să se inunde.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata