parlamentare sus
achitei top

Autorităţile locale se pot împrumuta pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece

0 452

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că Guvernul va oferi autorităţilor locale posibilitatea să acceseze împrumuturi de la Trezorerie pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece.

psd parl jos

„Venim în sprijinul autorităţilor locale care au nevoie de finanţare pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece. În acest sens, administraţiile locale pot obţine împrumuturi în condiţii avantajoase, din Trezorerie, în limita a 450 de milioane de lei”, a declarat, joi, în debutul şedinţei Executivului, premierul Viorica Dăncilă.

Şeful Guvernului i-a cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe 29 septembrie, să elaboreze un act normativ care să prevadă, printre altele, la împrumuturile pe care UAT-urile le pot solicita pentru finanţarea furnizării energiei termice în sezonul rece. „Până la finele anului, unităţile administrativ-teritoriale pot solicita împrumuturi, în limita a 450.000 mii lei, pentru finanţarea furnizării energiei termice în sezonul rece. Unităţile administrativ-teritoriale pot contracta împrumuturile numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, şi numai dacă la data depunerii documentaţiei nu prezintă restanţe la împrumuturile contractate anterior din venituri din privatizare. Documentele in vederea contractării împrumutului se depun până la data de 29 noiembrie 2018 la direcţiile generale regionale ale finanţelor publice/administraţiile judeţene ale finanţelor publice”, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata