Autorecenzarea este prelungită până în 27 mai

0 151

Perioada de autorecenzare a fost prelungită până în 27 mai, a anunţat vineri Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Preşedintele INS anunţă că autorecenzarea a fost un succes, până acum fiind completate online peste 8,4 milioane de chestionare. „Pe parcursul derulării autorecenzării, în general media de finalizare a chestionarelor a fost 110.000 la nivelul unei zile, cu anumite ciclicităţi pe parcursul unei săptămâni. Din fericire, în ultimele două săptămâni rezultatele au fost cu totul spectaculoase, cu o precizare că în ultima săptămână nivelul de autorecenzare a fost la peste 440.000-450.000 de chestionare finalizate”, a declarat Tudorel Andrei.

Acesta a anunţat că perioada de autorecenzare, care iniţial trebuia să se termine în 15 mai, a fost prelungită până în 27 mai.

„Cel puţin două criterii ne-au dus la analizarea unei asemenea situaţii: în primul rând interesul populaţiei şi în al doilea rând o posibilă cale de reducere a costurilor recensământului populaţiei şi locuinţelor”, a adăugat preşedintele INS.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata