Autobuze in loc de tramvaie pana la reabilitarea infrastructurii. Directorul Eltrans : „Nu stiu care lege o studiază ei”

0 897

Evenimentele care au avut loc în ultima perioadă în care au fost implicate tramvaiele sunt urmare a stării proaste a infrastructurii. Oficialii primăriei au depus proiecte pentru reabilitarea căii de rulare  care se ridică la 34 de milioane de euro și acum sunt procedurile finale. În același timp pe perioada executării lucrărilor Eltrans a solicitat să ofere servicii cu autobuze. Și aici au început discuțiile interminabile din cauza prevederilor legale conform cărora cei de la primărie susțin că cei de la Eltrans nu pot folosi autobuze pentru că ar face concurență operatorului de maxi taxi. Astfel s-a cerut un punct de vedere de la Consiliul Concurenței.,

„Eu am propus încă din noiembrie 2018, am trimis un studiu prin care solicitam să ni se aprobe un leasing operațional pentru autobuze euro 6 de 10 metri pentru a circula pe cele două trasee ale tramvaiului. Nu știu care lege spune, noi avem un răspuns de la Consiliul Concurenței prin care ni se zice că se poate. Traseul nostru nu se abate nici un milimetru de la cel actual al tramvaiului, punctul A, punctul B, punctul C. Nu știu care lege o studiază ei. Iar orice decizie care se ia, este în Consiliul Local. Îmi spuneau că se suprapun stațiile, nu știu ce stații sunt date în concesiune altui operator. Noi vom respecta aceleași stații”, a declarat Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA.
În acelaşi timp deşi sunt vechi problemele reale nu sunt la tramvaie ci la calea de rulare, avariile având loc vara din cauza temperaturilor ridicate . „Este foarte greu, ați văzut că în perioadele de caniculă, caracteristicile șinelor sunt altele și e logic la vechimea infrastructurii, de peste 27 de ani, să apară și asemenea deraieri. Apar și în orașe mai mari unde infrastructura este mai bună, nu numai la noi. Am văzut discuții, da, tramvaiele sunt vechi de 40 de ani de zile, nu ele sunt problema, ci infrastructura care este foarte, foarte obosită”, a precizat directorul Eltrans.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata