Audit extern la Locativa. Primarul Andrei: „Sunt contracte de vânzare cumpărare la prețuri derizorii”

0 506

Audit extern pentru societate Locativa unde primarul Cosmin Andrei susține că unele apartamente din Centrul vechi au fost vândute ilegal.

Societatea Locativa administra aceste locuințe iar prețul de vânzare au fost derizorii a precizat primarul municipiului Botoșani.

„Voi trimite și la Locativa un audit extern pentru verificarea transferului proprietății, apartamentele vânzând-se într-un mod ilegal de Locativa și nu prin perfectarea unor documente în formă autentică. Locativa este doar administratorul bunurilor municipiului Botoșani. În urma acestei administrări sunt contracte de vânzare cumpărare la prețuri derizorii. Ne vom îndrepta asupra Locativa să recuperăm ce se mai poate recupera, aceste apartamente intrând în circuitul civil”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În iulie 2019 din postura de viceprimar al municipiului Cosmin Andrei susținea că a văzut contracte de vânzare – cumpărare a societății subordonate Consiliului Local pentru apartamente de 70 mp. din Centrul Vechi cu 10.000 de euro. „Am văzut contracte de vânzare – cumpărare care m-au șocat. Locativa a vândut apartamente în Centrul Istoric, fără să aibă capacitatea să vândă. Deși Locativa a primit doar gestiunea spațiilor din Centrul istoric, apartamente de 70 mp. s-au vândut cu 10.000 de uro. Cred că este cel mai grav lucru pe care l-am întâlnit de când activez în Primăria municipiului Botoșani. Nu știu câte spații s-au vândut în Centrul Istoric și în alte zone ale municipiului și consider că ar fi trebuit întrebat Consiliul Local. Sunt dezbateri aprinse atunci când apar sume derizorii, dar când discutăm de apartamentele din clădirile monument istoric, nu. S-au vândut cu 10.000 euro unor chiriași care nu aveau capacitatea să le cumpere și au făcut aceste contracte și evaluările într-o formă care, nu vreau să fac acuze, dar cred că poate avea nuanțe în care se poate da cu subsemnatul”, declara atunci Cosmin Andrei.

Conducerea Locativa a respins la acea dată acuzațiile. „Vânzările s-au făcut cu respectarea legilor. Aşteptăm ca instituţiile care se vor autosesiza să vină să facă verificările care se impun pentru s constata dacă s-a încălcat sau nu legea. Noi considerăm că am procedat corect”, declara Florinel Gornea, actual director adjunct la Locativa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata