Au inceput lucrarile la Teatrul Mihai Eminescu

0 367

Din această săptămână au început lucrările la Teatrul Mihai Eminescu din municipiul.  Lucrările de consolidare a instituției de cultură sunt executate LDC Trust Construcţii MV.  Durata de execuție a lucrărilor este de șase luni. Firma LDC Trust Construcţii MV aparține omului de afaceri Victor Mihalachi, cel care a început și lucrarea de modernizare a teatrului. Valoarea totală a lucrărilor la teatru este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Consolidarea teatrului trebuie realizată în şase luni. Municipalitatea are la dispoziţie pentru teatru cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european.

Durata totală a execuției lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu este de 2 ani de zile iar valoarea investiției este de 5 milioane de euro, bani din fonduri europene. Contribuţia municipalităţii este de 336.124 de euro, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 97.967 de euro. Lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” au început în vara anului 2014.

În sfârșit după mai bine de 5 ani de stagnare, în subsolurile Teatrului ”Mihai Eminescu” se lucrează intens în această perioadă la consolidarea clădirii.
După semnarea ordinului de începere a lucrărilor, pe data de 30 mai a.c., constructorul a demarat în forță operațiunile de consolidare a structurilor de rezistență subterane și interioare ale teatrului. Invizibili pentru botoșănenii care trec zi de zi pe lângă teatru, constructorii lucrează de zor în subsol, la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut.
Etapa esențială de consolidare a clădirii teatrului va fi încheiată în iarna acestui an, conform contractului încheiat, dar și asigurărilor date de constructor. Ulterior, vor fi reluate lucrările de restaurare propriu-zisă, interioară și exterioară, a Teatrului ”Mihai Eminescu”.  a declarat primarul municipiului Cătălin Flutur.
Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).
Așadar, dintr-un total de aproximativ 240 de miliarde de lei vechi, cât costă întregul proiect, municipalitatea va achita doar aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, restul de 220 de miliarde de lei vechi fiind fonduri europene nerambursabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata