Atenționare meteorologică de ger, până miercuri dimineață. Cod galben de vânt puternic

0 196

ANM a transmis o atenționare meteorologică, valabilă în intervalul  15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00, de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud.

În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

De asemenea, este COD GALBEN de vânt în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m, în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 02:00.  În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata