Astazi este ultima zi cand pot fi depuse cererile de restituire a banilor pentru ”Cumintenia Pamantului”

0 395

Termenul limită până la care pot fi depuse cererile de restituire a sumelor de bani donate pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului” este marţi, 31 octombrie, potrivit Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Persoanelor care au donat folosind următoarele mijloace le va fi restituită suma donată fără a fi necesare alte proceduri:

· prin virament (ordin de plată în lei/dispoziţie de transfer valutar intrabancar şi interbancar);

· donaţii prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar;

· transfer bancar electronic (internet banking);

· prin SMS.

Potrivit Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, cei care au donat prin depunere de numerar la sediile instituţiilor de credit şi prin mandat poştal trebuie să trimită la adresa donatii@cultura.ro, până marţi, 31 octombrie 2017, o cerere de restituire, însoţită de copii ale documentelor de plată şi de documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate. Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru persoanele care nu mai deţin contul bancar din care au efectuat donaţia şi vor restituirea sumei într-un alt cont.

La începutul lunii octombrie, ministrul Culturii a anunţat că negocierile pentru Cuminţenia Pământului au fost reluate şi că se va face o nouă evaluare a lucrării, iar la finalul acesteia statul va decide dacă îşi exercită sau nu dreptul de preempţiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata