Artisti de seama, producatori locali, elevi si cupluri de aur premiate la Festivalul Marului de la Curtesti – FOTO – VIDEO –

0 846

Distracţie, muzică şi festivităţi de premiere au făcut parte din ediţia din acest an a Festivalului Mărului de la Curteşti. Adus la a şasea ediţie Festivalul de duminică a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Curteşti şi a avut loc în incinta bazei sportive din localitatea Băiceni.
Deschiderea a aparţinut celor de la Ansamblul „Flori de Măr” din Curteşti coordonat de coregraful Ionel Petrișoru. Autorităţile locale au premiat 12 cupluri care 50 de ani au împărţit bune şi rele în viaţa în doi, pe elevii cu rezultate bune la învăţătură dar și pe cei ce au excelat la competițiile și activitățile extrașcolare. – VIDEO

„Este o sărbătoare frumoasă şi ne mândrim cu gospodarii noştri, ne mândrim cu copii din comuna noastră, sunt oameni harnici, copii talentaţi. Premiem şi 12 cupluri de aur de la care noi avem foarte multe de învăţat şi mi-aş dori să ajungem şi noi clipa în care să sărbătorim 50 de ani de la căsătorie.
Fiind An Centenar fiind înfrăţiţi cu cei din Hîjdieni Republica Moldova, i-am invitat azi şi suntem împreună cu fraţii noştri de peste Prut şi de fiecare dată când putem să-i ajutăm o facem drag. Avem şi un proiect depus împreună pe fonduri europene şi sperăm să obţinem finanţare în domeniul culturii”, a declarat Maricel Anton, primarul comunei Curteşti.
De la Festivalul Mărului nu au putut lipsi producătorii mari de de mere din localite. „Avem prezenţi patru mari cultivatori de mere care ca şi suprafaţă însumează în jur de 70 de hectare de livadă nou înfiinţată. Este un măr sănătos, un măr pe care-l recomand tuturor românilor. Avem şi producători de legume care oferă produse de calitate”, a precizat Maricel Anton. – VIDEO
Pe scenă au urcat ansamblurile „Cimbrișor” și „Hora Moldovei” din Hîjdieni Republica Moldova, Cornelia Ciobanu, Maria Dragomiroiu, Daniel Anton, „Fetele din Botoşani”, Elisa Hechelciuc, Anna Lesko, Paula Seling,„Bujorelul” din Coşula, Elena Străchinariu, Diana Mancaş, Rareş Marusac.
Au răspuns invitaţiei primarului Maricel Anton şi au venit la Festival prefectul Daniel Şlincu, preşedintele PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Costică Macaleţi, vicepreşedinţii Liviu Toma şi Dorin Birta, viceprimarul municipiului Cosmin Andrei şi parlamentarii Tamara Ciofu, Lucian Trufin, secretarul de stat Dan Deleanu dar şi Andrei Boariu, primarul din Vlăsineşti şi Ionel Borfotină, primarul din Cristeşti.

VIDEO DANIEL ANTON si FETELE DIN BOTOSANI

VIDEO FETELE DIN BOTOSANI

VIDEO DANIEL ANTON

VIDEO CORNELIA CIOBANU

VIDEO MARIA DRAGOMIROIU

VIDEO ANSAMBLUL FLORI DE MAR CURTESTI

VIDEO senator DOINA FEDEROVICI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata