Anul şcolar începe cu reguli noi: Şcolile se închid la rata de infectare 6 la mie

0 214

Anul şcolar începe cu reguli noi: Şcolile se închid la rata de infectare 6 la mie.

Până la pragul de 6 la mie, toate şcolile rămân deschise în format fizic, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

După depăşirea pragului de 6 la mie, rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online, cu o singură excepţie şi anume cei din învăţământul special.„Pentru învăţământul special, activităţile de terapie, activităţile elevilor cu cerinţe educaţionale speciale vor fi permise, practic, şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus Cîmpeanu.

Principalele prevederi ale ordinului comun de ministru aflat în lucru, ordin consultat de edupedu.ro:

 

Distanța între elevi rămâne cea de minimum 1 metru, sau maximum posibilă, acolo unde acel metru nu se poate realiza.

 

Școala trebuie să asigure permanent un stoc de rezervă de măști și materiale de protecție pentru elevi/studenți/personal.

 

Elevii și copiii de grădiniță cu probleme grave de sănătate, certificate medical, cu vârsta sub 12 ani (vârsta de la care pot fi vaccinați) pot fi scutiți de școală cu prezență fizică. La fel și cei cu vârsta mai mare de 12 ani, dacă au recomandare de la medic.

Pentru aceștia, unitățile de învățământ nu mai sunt obligate să asigure școală online, ci ordinul prevede următorul lucru: „conducerile unităților de învățământ vor identifica, după caz, soluții pentru asigurarea procesului educațional”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata