ANRE își contrazice directorul general. Centralele termice de apartament nu vor fi taxate

0 320

Centralele termice nu vor fi taxate. E anunţul reprezentanţilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, care şi-au contrazis astăzi propriul directorul general. Autoritatea nu poate propune legi sau modificarea lor, spun cei din ANRE. Chiar şi aşa, discuţia pornită ieri de un oficial al companiei i-a pus pe jar pe cei care au renunţat la sistemul centralizat de încălzire.Vestea ca centrale termice ar putea fi impozitate a intrat repede în casele oamenilor.Taxarea proprietarilor de centrale termice ar fi legată de poluarea pe care acestea o produc. Doar că, spun oamenii, în ultimii ani nu se mai pot pune în discuţie astfel de probleme.

Producătorii centralelor de apartament s-au chinuit cu ajutorul tehnologiei sa construiască centrale cât mai prietenoase cu mediul. De exemplu, o centrală de 47 de kilowatti produce noxe de aproximativ 20miligrame per kw. Discuţia despre taxarea centralelor de apartament s-a purtat marți , în Parlament.

„Ne gândim să vedem dacă nu există totuşi soluţii prevăzute în Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu să poată fi impusă şi acestor centrale individuale.” – Viorel Alicuş, director general în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Miercuri, însă, directorul a fost contrazis de şefii lui. De altfel Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Energiei nu poate modifica legea, conform statutului pe care îl are.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata