Angajaţii sezonieri vor putea munci legal în mai multe domenii

0 519

Elevii, studenţii şi tinerii care vor un câştig rapid vor lucra legal, în restaurante şi baruri. Guvernul promite să discute chiar săptămâna viitoare despre regimul zilierilor. Publicitatea, cateringul sau organizarea de târguri şi evenimente sunt câteva dintre domeniile în care patronii vor putea angaja sezonieri. Fiecare lucrător va fi trecut zilnic într-un registru online, iar zilierii vor avea aceleaşi beneficii ca un angajat cu contract de muncă.

Patronii găsesc însă cu greu tineri dispuşi să muncească, iar piedicile legislative au adâncit criza forţei de muncă. Cred că săptămâna viitoare se va discuta în Guvern sau în cel mult două săptămâni de acum încolo astfel încât să se şi aplice în economie. Este venită o propunere de la Ministerul Muncii, o propunere pe care am discutat-o şi noi în cadrul Ministerului de Finanţe vizavi de a accepta zilieri în toate sectoarele”, a spus Eugen Teodorovici, ministru de finanţe, citat de observator.tv.

Acum pot fi angajaţi zilieri doar în agricultură sau în silvicultură. Noile domenii sunt publicitatea, cateringul, organizarea expoziţiilor, târgurilor şi restaurantele. Iniţiativa Guvernului este aşteptată de angajatori.

Ca să prevină munca la negru, Executivul va cere patronilor să treacă toţi sezonierii într-un registru online care poate fi verificat oricând de autorităţi. În prezent, evidenţa zilierilor se ţine pe hârtie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata