parlamentare sus
achitei top

Angajaţii din şcoli nu îşi vor primi salariile înainte de Paşte

0 393

Anagajaţii din şcoli nu primesc salariile înainte de Paşte. Deşi premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că salariile vor fi plătite bugetarilor înainte de Sărbătorile Pascale acest lucru nu se va întâmpla şi în educaţiei. Chiar dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean reuşeşte să facă plăţile în conturile şcolilor banii nu vor putea ajunge într-un timp atât de scurt şi în conturile salariaţilor, cu atât mai mult cu cât ziua de vineri este liberă. „Este imposibil de făcut plăţile înaintea de Paşte, având în vedere că vineri este zi liberă. Dacă vineri ar fi fost zi lucrătoare probabil că se puteau face plăţile salariilor pentru colegii noştri. Având în vedere că trebuie făcute planificări la Trezorerie, control salarii, proceduri care trebuie respectate, banii sigur se vor da după Paşte. Inspectoratul Şcolar a virat sau va vira şcolilor azi şi mâine banii dar practic banii vor fi în conturile şcolilor dar nu şi în contul oamenilor”, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor Libere din Învăţământ.

psd parl jos

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

”Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata