Andronescu vrea doar titulari la catedra : „Este greu să vii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5″

0 490

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță o nouă lege a educației, care ar trebui să intre în ianuarie sau februarie în dezbatere publică.Ministrul mai spune că trebuie găsită și o soluție pentru ca profesorii care nu trec de titularizare să nu mai poată fi nici suplinitori.

 

România e ţara cu cea mai mare rată de analfabeţi funcţional din Uniunea Europeană: 40%, potrivit ultimei testări internaţionale, PISA, citează Digi24.

„Este greu să vii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5. Şi, de aceea, probabil că vom găsi o formulă în aşa fel încât cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi cuprinşi în învăţământ nici măcar suplinitori”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi 24.

„E bine să luăm în considerare liceele pedagocice. Să nu uităm că toate aceste licee au clase sau grupe de exercițiu pe care elevii învață să fie dascăli. Pedagogia și principiile pedagocie se lipesc mult mai bine la vârsta asta. Postliceala, modulele astea pedagocice s-au dovedit insuficiente”, a adăugat ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata