Andrei Bouariu, primarul din Vlasinesti : „Traditiile, portul, dansul si obiceiurile populare sunt parte integranta a identitatii noastre ca popor, ca romani!”

0 1.857

Duminică a avut loc la Vlăsineşti Șezătorile iernii, ediția a – II – a. Evenimentul ce a avut loc la Căminul cultural Sîrbi, a fost organizat de Primăria Vlăsinești în parteneriat cu Centrul de Creație și Cultură Botoșani, cu sprijinul directorului, Cornelia Ciobanu.

În deschidere, pe scenă au urcat scriitori botoșăneni, care au recitat și prezentat creații proprii și nu numai, evocând teme precum Centenarul Marii Uniri, viața țăranului român și importanța păstrării unității noastre ca neam si nație. Acest moment a culminat cu prezența pe scenă a doi mari vlăsineșteni, oameni de cultură, care au contribuit extraordinar la viața cultural – artistică a comunei, domnul profesor Haralambie Holic și domnul profesor Gheorghe Burac.

simio cosma

„Munca asiduă, dedicarea, implicarea și plăcerea de a promova tradițiile populare au fost ingredientele unui eveniment de succes, care s-a desfășurat astăzi în căminul cultural Sîrbi, comuna Vlăsinești. Oameni și copii cu suflet mare și dragoste de tradițional au pus în scenă o șezătoare care a făcut deliciul spectatorilor prezenți și care s-au bucurat de un spectacol de cea mai mare calitate.

Cinste celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment și care înțeleg că aceste manifestări susțin și încurajează păstrarea și continuitatea tradițiilor, portului, dansului și a obiceiurilor populare, care sunt parte integrantă a identității noastre ca popor, ca români!” a precizat Andrei Bouariu, primarul localităţii Vlăsineşti.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata