ANAF va stabili ce înseamnă o „avere mare” pentru români

0 126

ANAF ar urma să stabilească ce înseamnă o „avere mare” pentru români.

Astfel, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică, o persoana fizică cu avere mare va însemna acea persoana fizică rezidentă fiscal în România, care deține o avere, atât în România, cât și în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul în lei.

Echivalentul în lei al celor 25 de milioane de euro este calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimării averii, stabilit de Banca Națională a României, pe baza datelor deținute/obținute de ANAF, în conformitate cu dispozițiile legale.

Proiectul arată că estimarea averii se face pe baza datelor și informațiilor deținute sau obținute de Agenția Națională de Administrare Fiscală, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, cu privire la bunurile mobile și imobile deținute, precum și activele financiare deținute, transmite Mediafax.

Agenția Națională de Administrare Fiscală va notifica persoanele fizice cu privire la faptul că acestea fac parte din grupul persoanelor fizice cu averi mari, mai arată proiectul de act normativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata