Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 de peste 39.000 de lei 

0 201

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activităţile desfăşurate au participat politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

 

Astfel, au fost verificate 38 de obiective, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 39.000 de lei.

Dintre acestea, 6 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura în continuare activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata