Amenzi pentru angajatorii care nu vor respecta legea certificatului verde la locul de muncă

0 412

Angajații nevaccinați anti-Covid de la stat sau privat vor primi teste rapide gratuite o lună și jumătate, după care vor fi nevoiți să-și plătească singuri testarea, dacă nu se vaccinează.

Asta ar fi decis PSD și PNL în cadrul negocierilor pentru legea certificatului verde purtate în Parlament de mai multe zile.

 

S-a ajuns la această soluție, după ce PNL a propus că angajații găsiți pozitivi la testele antigen, acoperite de stat, să-și plătească singuri tratamentul și spitalizarea, așa cum se întâmplă de pildă, în Singapore. Însă, celelalte partide s-au împotrivit.

Partidele au convenit în final că angajații nevaccinati să aibă testele rapide achitate de stat pentru o perioadă de 45 de zile. După această perioadă, și le vor plăti singuri.

Angajații care nu vor respectă legea vor fi sancționați cu până la 50.000 de lei sau suspendați. Legea certificatului verde prevede și că angajatorii care primesc oamenii la muncă fară testare, vaccin sau trecere prin boală în ultimele șase luni să fie amendați cu până la 100.000 de lei.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata