Amenzi date de jandarmii și polițiștii botoșăneni pentru nerespectarea prevederilor legale

0 534

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au acționat în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. Astfel, aceștia au  efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 de lei, dintre care 56 în valoare 115.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație. De la debutul epidemiei și până în acest moment, la nivelul IPJ Botoșani s-au înregistrat 11 dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicere a combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul penal. 

În cursul zilei de ieri, pe raza județului, au fost organizate 8 acțiuni punctuale pentru verificarea respectării prevederilor ordonanțelor militare, ocazie cu care au fost legitimate 470 de persoane și peste 280 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 120.000 de lei.

 

🔴 În ultimele 24 de ore, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani care au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență au fost suplimentate. 102 jandarmi au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, asigurare ordine publică la centre de carantină, misiuni de ordine publică, verificări persoane izolate la domiciliu, însoțire convoaie). Au fost aplicate  10 sancțiuni contravenționale în valoare de 68000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare și 8 amenzi însumând 6100 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata