Amendă pentru că Piața Viilor a fost deschisă luni. Primarul Cosmin Andrei: „Am fost amendați și ni s-a comunicat ferm să închidem”

0 1.633

Soluția adoptată pentru funcționarea Pieței Viilor a fost considerată ilegală. Luni primarul municipiului Cosmin Andrei a considerat că decizia de a demonta geamurile de la hala în care funcționează piața este potrivită și comercianți își vor putea desfășura activitatea. Urmare a acestei soluții societatea Urban Serv a fost amendată de către Poliție. „Am început astăzi (N. R. luni) să demontam geamurile de la Piața Viilor în speranța că măcar aceasta piață va rămâne deschisă, astfel încât să putem sprijini producătorii autohtoni, dar am fost amendați și ni s-a comunicat ferm să închidem. Din păcate nu avem un partener de dialog si trebuie să închidem toate piețele care funcționează la interior.

Magazinele non-stop sunt închise, dar benzinăriile sunt deschise.

Acest guvern care ia decizii nepotrivite trebuie schimbat de urgență!”, a spus primarul Cosmin Andrei. Reamintim că duminică în cadrul unei ședințe de la Instituția Prefectului, unde a prezentat și mai multe soluții pentru ca halele să fie în continuare deschise. A fost trimisă inclusiv o adresă către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), în urma căreia municipalitatea încă nu a primit un răspuns. Tot luni o parte dintre comercianții au discutat cu primarul Cosmin Andrei. Decizia însă trebuie să vină de la  prefectul județului, întrucât în această situație este vorba de o hotărâre a Guvernului, prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), pe care Instituția Prefectului trebuie să o aplice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata