Alta fata a crimei din Botosani : „Prietena lui își șterge contul de Facebook…El nu are profil de criminal”

1 3.162

Contactat de DCNews, celebrul detectiv criminalist Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a analizat profilul de Facebook al lui B.I., dar și comentariile și pozele postate de apropiații săi și ai Mihaelei.

”Un copil bulversat, cu o iubire pătimașă”

”M-am uitat pe profilul lui de Facebook și arată un copil bulversat, nu prea sigur pe el, dar cu o iubire pătimașă pentru prietena lui. O parte din citate (n.r. descrierele pe care B.I. le punea la fotografiile postate pe Facebook) sunt destul de controversate. De fiecare dată, el afișează aerul îndrăgostitului de prietena lui, Mihaela. Greu găsești o explicație a unui act criminal petrecut într-o pădure.” a spus comisarul-șef.

 

”O altă față a cazului”

Mihai Untaru a punctat un amănunt care nu e prezent în spațiul public: ”Bănuiala că ea e autoarea, pe care toate comentariile din ultima perioadă o acuză, ba mai mult, chiar și o fostă colegă a ei face o asemenea afirmație, arată o altă față a cazului”.

”El, pentru prietena lui, chiar ar face orice”

”Lejeritatea și calmul cu care el ar fi părăsit locul faptei, faptul că nu s-a speriat, că au fost totuși 30 de lovituri de cuțit, nu prea se justifică. Ar fi o explicație în care crima nu ar fi fost făcută de el, dar el ar fi cel care, foarte lucid, și-ar asuma responsabilitatea. Am văzut niște fotografii care ar vrea să arate o situație certă. El cu prietena lui și-ar fi făcut fotografii după ce a fost omorâtă Petronela. El, pentru prietena lui, chiar ar face orice.” a mai afirmat Mihai Untaru, pentru DCNews.

Criminalistul a subliniat și alte detalii care ridică semne de întrebare: ”Interesant este că el nu șterge contul de Facebook. În schimb, prietena lui își șterge contul de Facebook. Apar semne de întrebare. El nu are profil de criminal.”

 

”Ideea de a face o ședință foto în pădure cu un cuțit la tine… În asemenea situații, se reține că actul ar fi fost premeditat. Chiar nu ai nevoie de un cuțit în pădure ca să faci niște ședințe foto. Trebuia să ai baterii la tine, card, dar, în niciun caz cuțit. Prietena lui are foarte multe lucruri de lămurit în fața cercetării penale. Au fost prieteni, ca probabil știindu-le parolele, chiar au oferit imagini care merită studiate. Oricum ar fi, el e un tip foarte calm și decis în ceea ce face, care manifestă o formă extremă de dragoste pentru această fată, care nu ar fi exclus să aibă legătură cu evenimentul” a mai precizat Mihai Untaru.

”Trăim o perioadă dură, cu o generație de copii care trăiesc cu stabilitate emoțională în fața morții destul de ciudată. Jocurile video de ultimă generație, foarte realiste, care obișnuiesc copilul să omoare, la rece, o formă umană, fără nicio emoție, în ultimii ani, au mari repercusiuni în realitate. Violența dură este o transpunere a jocului într-o realitate cruntă.” a subliniat, la nivel general, comisarul-șef. 

Mari semne de întrebare

Revenind la cazul crimei din Botoșani, criminalistul concluzionează: ”Mi s-a părut foarte ciudată duritatea evenimentului care nu putea fi provocat de afirmația lui că i-ar fi jignit prietena și asta ar fi dus la valul de ură transformat în 30 de lovituri de cuțit, val de ură contrar momentului de după în care lejer a chemat un taxi, s-a dus acasă, a așteptat poliția. Dacă a fost atât de calm, de ce nu s-a dus direct la poliție? Sunt semne de întrebare. El n-a intrat în stare de colaps, nici de stres. Și-a lăsat contul deschis, unde unii îl înjură, alții îl amenință. Își asumă foarte mult copilul acesta. Ce ridică semne de întrebare este prietenia cu această fată. Nu știu dacă posesivitatea lui s-a transformat în ură sau într-un act paternal de acoperire a faptei ei și atunci, nu el s-ar putea să fie autorul, ci ea.”

sursa dcnews.ro

1 Comentariu
  1. Iuliana Spune

    Totusi unde e cutitu pe care la folosit?unde e aparatu care ii facea poze?? Si acolo ar fi indicii de care nu vorbeste nimeni

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata