Aleșii locali se întâlnesc în ședință pentru aprobarea bugetului municipiului Botoșani

0 144

Aleșii locali se vor întâlni săptămâna viitoare pentru aprobarea bugetului pe acest an.

Primarul Cosmin Andrei a convocat pe 21 aprilie ședința extraordinară de CL la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru aprobarea bugetului municipiului. Deşi bugetul local a fost supus dezbaterii publice, până acum nu am primit propuneri în formă scrisă, care să ne determine să organizăm această dezbatere, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Din datele publicate pe site-ul primăriei reiese că veniturile totale propuse pentru acest an se ridică la 219.238 milioane lei, din care 51,164 milioane lei venituri din impozite şi taxe locale. Tot aici intră, printre altele, 86,378 milioane lei (cote defalcate din impozitul pe venit), 4,2 milioane lei (sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale), 32,997 milioane lei (sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate). Municipalitatea dispune şi de 25,279 milioane lei reprezentând excedentul anului 2020.

Cheluielile secţiunii de funcţionare se ridică la 187,184 milioane lei, pentru investiţii edilii având la dispoziţie 32,052 milioane lei. Cheltuielile de personal în primărie şi structurile finanţate de la bugetul local se ridică la 24,335 milioane lei.

La capitolul investiţii, conducerea primăriei va aloca fonduri în principal pentru obiectivele de investiţii finanţate în cadrul programelor europene, din programe naţionale şi locale.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata