Alesii locali PSD nu se prezinta la sedina de indata pentru stabilirea membrilor AGA de la Urban Serv

0 544

Alesii locali social democraţi nu vin la şedinţa de îndată convocată de primarul Cătălin Flutur. Aceasta a avut pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre, respectiv proiectul de hotărâre pentru acordarea mandatului special privind modul de exprimare a votului în Adunarea Generală de la Urban Serv şi proiectul de hotărâre pentru revocarea hotărârii 112 din 26 aprilie privind aprobarea revocării Consiliului de Administraţie şi a propunerilor membrilor Consiliului de Administraţie temporar al societăţii Urban Serv. Revocarea hotărârii 112 din 26 aprilie a fost cerută de Prefectura Botoşani care a constatat că la aprobarea acesteia s-au încălcat prevederile legii privind administraţia publică locală, respectiv ordonanţei privin guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
Social democraţii susţin că nu au venit la şedinţa de îndată pentru că Instituţia Prefectului a respins Hotărârea de CL cu privire la AGA pentru că era luată tot într-o şedinţă de îndată. Aceștia au convocat ședința extraordinara luni de la ora 10.00.
Pe 26 aprilie, consilierii social democraţi au votat pentru revocarea Consiliului de Administrație de la Urban Serv, care-l mai avea drept membru doar pe Cezar Nicuţă, după ce administratorii Ioan Sorici, Gabriel Aprotosoaei, Mioara Jurgiu şi Manuela Andrei şi-au dat demisia. Aceștia au propus ca din CA-ul provizoriu să facă parte consilierii judeţeni PSD Cătălin Olaru, Constantin Pătrăuceanu şi Marian Sergiu. Aceștia însă au dat scris că nu acceptă mandatul de administrator. Cezar Nicuţă a contestat şi el legalitatea hotărârii de revocare a fostului CA de la Urban Serv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata