Alesii locali nu s-au inteles. Eltrans nu are Consiliu de Administrație

0 376

Aleşii locali nu au reuşit să stabilească azi noua componenţă a Consiliului de Admnistraţie de la societatea Eltrans. După discuţii ce au durat mai bine de o oră pe marginea proiectului vizând noii administratori ai societăţii Eltrans acesta a fost respins.
Unitatea din subordinea Consiliului Local nu are Consiliu de Administraţie din 23 octombrie 2020.
Selecţia pentru noii administratori a fost derulată de expertul independent Ewora Resurse Umane Galaţi. Atât aleşii social democraţi cât şi cei liberali au luat cuvântul pe marginea procedurii de vot, a evaluării efectutate de expert şi a persoanelor ce vor face parte din CA. „E ca la loto, sunt toți cei care s-au înscris la momentul respectiv, pentru a face parte din CA de la Eltrans. În mod absolut deliberat, nu am făcut în mandatul trecut chiar dacă a fost selecția în septembrie și a venit fix în ultima zi posibilă rezultatul de la expertul independent, pentru a nu crea discuții în CL să spună că am impus niște oameni și s-a votat în CL o componență a CA-ului de la Eltrans, politică”, a spus consilierul liberal Cătălin Flutur. A intervenit și primarul Cosmin Andrei care a încercat să pună capăt discuțiilor. „Proiectul este foarte bine făcut, discutăm doar despre maniera de vot. De fiecare dată când a fost vot la persoană, a fost secret, asta este procedura din regulament. Nu aveți nevoie de vot pentru stabilirea acestei proceduri. Trebuie să votăm secret pentru fiecare persoană, nu s-a discutat despre modificarea unei liste, ci doar de maniera de vot pentru a primi aviz de legalitate. Aceste persoane au punctaje diferite, scrisori de intenție diferite și de aici concluzia că trebuie votați individual”, a intervenit primarul Cosmin Andrei.
A urmat într-un final votul secret pentru fiecare persoană.
Carmen Achiţei (punctaj la evaluarea expertului 130,29): 9 voturi pentru, 2 voturi împotrivă, 11 abţineri şi un ales local nu a votat
Victor Ivănescu (punctaj la evaluarea expertului 127,40): 10 voturi pentru, 1 vot împotrivă şi 12 abţineri
Cristian Hriţcu (punctaj la evaluarea expertului 119,80): 10 voturi pentru, 1 vot împotrivă şi 12 abţineri
Serghi Cracană (punctaj la evaluarea expertului 113,40): 10 voturi pentru, 1 vot împotrivă şi 12 abţineri
Adrian Poclid (punctaj la evaluarea expertului 110,50): 9 voturi pentru, 2 voturi împotrivă, 12 abţineri
Astfel proiectul a fost respins.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata