Alesii judeteni liberali au criticat modul de impartire a banilor la Primarii

0 701

Aleșii județeni liberali  au acuzat o împărțire politică a sumelor și au spus că proiectele de hotărâre nu întrunesc condițiile de legalitate.  Consilierii judeţeni s-au întrunit în această dimineaţă pentru a supune votului proiectul de hotărâre prin care să fie aprobate sumele necesare întreţinerii drumurilor judeţene şi comunale dar şi proiectul privind repartizarea sumelor către primării pentru continuarea unor proiecte.

„Cele două proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței sunt de o importanță vitală pentru comunitățile locale, banii pe care ar trebui să îi aprobăm astăzi le asigură sau nu dezvoltarea proiectelor lor, pe care și le-au propus pe anul 2018. Cred că aceste proiecte au nevoie de o dezbatere serioasă având în vedere faptul că materialele ne-au fost puse la dispoziție într-un termen mult prea scurt pentru a formula amendamente serioase și a avea discuții serioase pe seama lor. Din ce am reușit să studiem, singurul criteriu care a stat la baza împărțirii banilor este cel politic. Vă solicităm, consilierii din grupul PNL, amânarea cu cel puțin 24-48 de ore a ședinței de astăzi pentru a face o analiză obiectivă și pertinentă a modului în care se împart acești bani”, a spus Mirela Saucă.

 

Replica a venit din partea președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți  : „Noi aici discutăm lucruri serioase și nu altfel. Ați spus să avem o discuție serioasă, am avut altfel?”.

A intervenit și Gheorghe Sorescu :Din punctul nostru de vedere, niciunul dintre aceste două criterii nu sunt îndeplinite, dacă luăm în calcul că avem 1.400 de kilometri de drumuri comunale și 700 de kilometri de drumuri județene, propunerea pe care o faceți ca 10 milioane să meargă la CJ și diferența de 3 milioane să fie la comune nu respectă nici pe departe, este invers proporțional cu lungimea drumurilor. Undeva în anul 2012 o astfel de hotărâre a fost atacată de către prefectul județului și instanța a dat câștig de cauză tocmai pentru că nu s-au respectat aceste criterii. Se va supune la vot și dacă hotărârea va fi aprobată ne rezervăm dreptul și îi cerem prefectului județului să țină cont de legalitatea unor astfel de acte și să ia în calcul foarte serios să atace această hotărâre care va fi aprobată”.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea banilor pentru drumuri și pentru proiectele de dezvoltare locală a trecut în forma propusă de conducerea instituției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata