Ales local liberal revoltat de masurile luate de Guvernul Orban: „Acum constat că am fost mințit sau manipulat. Constat că ne jucăm cu vorbele”

0 864

Un ales local liberal este revoltat de măsurile luate de Guvernul condus de Ludovic Orban. Într-o postare pe Facebook Marius Oroșanu se declară „mințit și manipulat”.

Redăm integral postarea consilierului PNL Marius Oroșanu.

 

Boc a tăiat 25% din salariul tuturor bugetarilor, fără discriminare. Știm justificarea, știm cum a plătit politic această decizie. Orban taie acum din veniturile celor care lucrează în condiții vătămătoare sau deosebit de periculoase. Mai clar, taie de la cei care lucrează cu copii/adulți infectați HIV, bolnavi SIDA, autiști, Sindrom Down, cu ceilalți bolnavi psihic sau neuropsihic etc. Taie mai mult de la medici, asistente, dar taie milioane bune și de la infirmiere, pentru a da numai un exemplu.

Toată campania am încercat să conving oamenii (colegi, amici, cunoștințe etc) că PSD minte, iar PNL, cât va fi la putere, nu va scădea veniturile și nu va adopta măsuri de austeritate. Am făcut asta deoarece am crezut în mesajul liderilor mei. Acum constat că am fost mințit sau manipulat. Constat că ne jucăm cu vorbele („nu scădem salariile, ci recalculăm/plafonăm sporurile”), constat că promisiunile din campanie nu au acoperire în realitatea de la putere.

 

S-ar părea că ne-am dorit puterea (mai devreme decât trebuia) numai pentru a asigura câteva posturi călduțe unora dintre noi, uitând de cei care ne-au votat! Acum lovim, zi de zi, diverse categorii profesionale sau sociale, fără să ne intereseze măcar punctul lor de vedere. O facem pentru bani, doar pentru cât mai mulți bani la buget.

 

Cu fiecare clipă care trece mă simt tot mai mincinos în fața colegilor și cunoștințelor și nu-mi place deloc asta. Din păcate, trebuie să recunosc că, dacă mincinos nu sunt, naiv sunt cu siguranță. Am crezut pe bune ce mi s-a spus. De unde să știu eu „limitele” sincerității în politică?

 

Nu-mi rămâne altceva de făcut decât să-mi recunosc public naivitatea și să mă delimitez de actualii decidenți, atât formal, cât și informal, imediat după intrarea în vigoare a actului normativ prin care se diminuează veniturile actuale ale salariaților. Nu o voi face nicidecum în virtutea trecutului meu sindicalist, ci în virtutea prezentului meu de OM DE CUVÂNT!

 

P.S. Aberația va fi maximă: cei cu condițiile de muncă cele mai grele (vătămătoare, periculoase), care au acum spor de 50-75% vor avea un spor în cuantum de sub 600 lei (25% din salariul minim pe economie), în timp ce unii care au condiții mai bune decât primii și care au acum spor de 10-15%, vor avea tot procent din salariu și, implicit, pot avea mult peste primii. Un șef serviciu la un birou oarecare va avea spor 1.000 lei sau mai mult, în timp ce salariații de la contagioase sau psihiatrie, inclusiv medicii, asistenții medicali etc, vor avea 580 lei. Curat murdar!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata